Rinoplastika

Vjerojatno najčeća konzultacija u plastičnoj kirurgiji glave i vrata zacijelo je ona o mogućnostima poboljšanja funkcije i izgleda nosa. Razlozi mogu biti različiti: loš izgled nosa još od djetinjstva, promjene uzrokovane starenjem ili pak posljedica neke stare ozljede. Nepobitno je da nos ima najveći utjecaj na izgled lica, pa i male promjene njegova izgleda mogu pridonijeti znatnom poboljšanju, a time i ukupnom estetskom skladu pojedinih dijelova lica.

Kako u kirurgiji nosa zapravo ne postoji pravi ideal, glavni je cilj poboljšanje estetskog izgleda kako bi nos bio u pravilnijem suodnosu s ostatkom lica.

da2db3c168ff12

Konzultacija

Bez obzira je li razlog operacije funkcionalan (otežano disanje) ili estetski, odabir kvalificiranog operatera najvažniji je korak u donošenju odluke. Plastični kirurg glave i vrata educiran je za izvođenje operacija uha, nosa i grla te plastičnu kirurgiju glave i vrata, što daje jamstvo za sigurno izvođenje operacije. Dužnost i profesionalne norme obvezuju operatera da odgovori na sva vaša pitanja. Na taj način dobivate potpunu informaciju o mogućnostima i ograničenjima ove estetske operacije.

Važne su teme konzultacije tip kože i dob pacijenta. Debljina i tip kože može utjecati na uspjeh i konačni izgled nosa nakon operacije. Prije nego se pristupi operaciji, potrebno je da pacijent dosegne završetak punog tjelesnog rasta, što je obično 15. ili 16. godina žvota. Iznimka su vrlo teške deformacije s otežanim disanjem, kad se operacija može izvesti i u ranijoj dobi.

Fotografiranje i planiranje operativnog zahvata sastavni su dio prijeoperativne pripreme. Bit će vam objašnjeno na koji se način hrskavične i koštane strukture nosa mogu oblikovati da bi nos poprimio novi oblik i kako npr. preoblikovanje brade može još više poboljšati željene rezultate.