Kirurgija vjedja - blefaroplastika

Indikacije i ograničenja

Blefaroplastikom uklanjamo viseće kapke koji vas mogu činiti starijim ili smetati jasnom vidu. Tom operacijom uklanjaju se i vrećice ispod očiju koje licu daju umoran i istrošen izgled. Ipak, treba reći da ovom procedurom ne možemo ukloniti tamne prstene, fine linije i bore oko očiju niti korigirati spuštene obrve, za što se primjenjuju druge metode. Blefaroplastikom reduciramo višak masti, mišića i kože sa gornje i donje vjeđe. Konačni rezultat je osvježeno lice, pomlađenog i ljepšeg izgleda očiju. Bez obzira bio vaš razlog medicinski ili strogo kozmetički, pacijent mora na sebe preuzeti obavezu pridržavanja prijeoperativnih i postoperativnih instrukcija.

da2db3c168ff9

Konzultacija

Tijekom vaše konzultacije obaviti će se pregled očiju i razjasniti važna pitanja o mehanizmu stvaranja suza, suhoće očiju, nošenja kontaktnih leća. Vaš operater će uzeti medicinsku anamnezu i objasniti mogućnosti i ograničenja blefaroplastike. Bitni su i podaci o životnoj dobi, tipu kože, kao i stanju vida. Nakon donošenja odluke o operaciji, doznati ćete neke detalje kirurške tehnike te potrebni tip anestezije i sve rizike zahvata.

Ukupni rezultat može se možda poboljšati dodatnom procedurom, bilo u sklopu blefaroplastike ili kao samostalna operacija. Vaš operater može preporučiti izvođenje istovremenog liftinga čela sa namjerom da se malo podignu spuštene obrve ili osvježi izgled čela. Također dolazi u obzir uklanjanje bora oko očiju nekom neinvazivnom metodom (dermalno punilo, Botox ili kemijski piling). Na taj način postiže se potpuniji i trajniji učinak.